Tuesday 10 May 2011

Statistics in Genetics (Longevity, Hunger Winter, Epigenetics of Identical Twins) , STArT Thinking Seminars

Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρα 19:15 στην αίθουσα Α44 του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Γενετική στη Στατιστική».

Πρόκειται για τη πρώτη της σειράς ομιλιών STArT Thinking που θα διοργανωθεί από την ομάδα STArT η οποία αποτελείται από φοιτητές και απόφοιτους Στατιστικής.



Ημερομηνία : 13. 05. 2011 , 19:15

Τοποθεσία : Αίθουσα Α44, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ομιλήτρια : Brunilda - Sofia Balliu, Υποψήφια Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Leiden, απόφοιτος τμήματος στατιστικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τίτλος : Γενετική στη Στατιστική (Longevity, Hunger Winter, Epigenetics of Identical Twins)

Περίληψη :

- Η αποκάλυψη των διάφορων βιολογικών μηχανισμών, οι οποίοι προκαλούν την ανθρώπινη γήρανση.

- Ο αποκλεισμός τροφίμων, που έκαναν οι Γερμανοί, στους Ολλανδούς στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είχε ως αποτέλεσμα αυτό το embargo να επηρεάσει τις διατροφικές συνήθειες των Ολλανδών και ειδικότερα των εγκύων γυναικών αυτής της περιόδου.H Dutch Famine Birth Cohort Study απέδειξε ότι τα παιδιά των γυναικών αυτών που υπέφεραν από το λιμό ήταν πιο "επιρρεπή" να εμφανίσουν διαβήτη,παχυσαρκία,καρδιοαγγειακές παθήσεις.
Οι έρευνες έχουν καταλήξει ότι στις γυναίκες που υπέφεραν από λιμό, συντελέστηκαν αλλαγές στο γονιδίωμα τους που κληροδοτήθηκαν στην επόμενη γενιά.

- Γιατί τα φυσικά χαρακτηριστικά των όμοιων διδύμων διαφοροποιούνται καθώς μεγαλώνουν;

No comments:

Post a Comment